Я вибачаюсь перед шановними колегами за поперені пости щодо чинності контрактів осіб рядового і начальницького складу, що знаходяться на службі в ДІТБ... На нараді у Міністра Ернест Михайлович задав це питання, і Міністр показав лист-роз'яснення з Адміністрації Президента та Міністерства юстиції. Так, дійсно, контракти з ДІТБ не укладалися, особовий склад виключений зі списків особового складу МНС, але накази по особовому складу в ДІТБ видані, особи прийняті на службу. Але: у тому зв'язку, що згідно Указу Президента особовий склад переведено з МНС до Держтехногенбезпеки України, і тимчасово керується всіма нормативно-правовими актами щодо проходження служби цивільного захисту, а у свою чергу Положення про порядок проходження служби особами рядового і начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту визначає, що контракт укладається з державою, а не з МНС, то фактично - співробітники, переведені для подальшого проходження служби до ДІТБ продовжують виконувати умови контракту, укладеного з державою, предметом якого було проходження служби цивільного захисту. Я розібрався у цих тонкощах, і дійсно, це є так.
Навіть я можу помилятися.
Ще раз вибачаюсь за недостовірні дані.
Отредактировано Апарат Міністра (10-03-2012 19:19:35)