firenov
.....
А по поводу обьектов с масовым перебыванием, я думаю для того чтобы не возникало вопросов берите торговую площадь и делите на число которое определено для сельских н.п. и для городских, получится 50 думаю вы без труда докажете если понадобится что это обьект с массовым перебыванием и соответственно высокая ступень.
Получается так:
1. Правила пожежної безпеки в Україні:
4.2.19. Кількість відвідувачів у залах для глядачів, обідніх, виставочних, торгових та іншого призначення залах з масовим перебуванням людей, а також на трибунах не повинна перевищувати кількості, встановленої будівельними нормами або визначеної розрахунком, виходячи з пропускної спроможності шляхів евакуації.
У разі відсутності у будівельних нормах даних для розрахунку площі, що припадає на одну особу, місткість залу приймається з розрахунку не менше 0,75 кв. м на одну особу.
2. ДБН В.2.2-23-2009 "Підприємства торгівлі"
8.2 Для розрахунку шляхів евакуації кількість покупців, що одночасно перебувають в торго¬-
вельній залі, слід визначати із розрахунку на одну людину (включаючи площу, зайняту облад¬-
нанням):
- для магазинів - 3,0 м2 площі торговельної зали в містах та селищах; 2,0 м2 - у сільських
поселеннях;
Виходить в містах на 150 м2 поміститься 50 чол., а в сільській місцевості тіж 50 чол. помістяться на площі 100 м2 ???
А в загалі навіщо самим додумувати існуючі Закони, якщо немає в переліку значить незначна ступень ризику!
Слід незабувати і про наступне:
ЗУ «Про основні засади державного нагляду контролю) у сфері господарської діяльності»
…
7. У разі якщо норма закону чи іншого нормативно-правового акта, виданого відповідно
до закону, припускає неоднозначне тлумачення прав і обов'язків суб'єкта господарювання
або органу державного нагляду (контролю) та його посадових осіб, рішення
приймається на користь суб'єкта господарювання.