Kostya_im написал(а):Уважаемый АМ смотрел я только что новости по СТБ и увидел репортаж о том, как в Запорожской области спасательным катером с надписью ГУ МНС разламывали лёд на речке толщиной в 5-6 см.
Якщо буде мати місце факт пошкодження техніки з вини особового складу, то такі факти неодмінно стануть приводом для службового розслідування.
Але думаю, що все обійшлося.
Железный Гелий написал(а):Вы вопрос поняли???? Или вы по-русски не понимаете?
Я і питання зрозумів, і чудово розумію російську мову, і чудово розмовляю на ній, не хвилюйтесь.
Питання стояло так - хто головний у системі цивільного захисту.
Відповідаю з юридичної точки зору - наразі, згідно діючих нормативно-правових актів (Указів Президента і Постанов Кабінету Міністрів України) чітко не встановлено, хто саме головний. Положення про МНС та ДІТБ втратили чинність на основі Указу Президента № 20/2013. Положення про ДСНС затверджене тим самим Указом, але там зазначено, що Державна служба України з надзвичайних ситуацій "забезпечує реалізацію державної політики у сферах цивільного захисту, захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій та запобігання їх виникненню, ліквідації надзвичайних ситуацій, рятувальної справи, гасіння пожеж, пожежної та техногенної безпеки, діяльності аварійно-рятувальних служб, профілактики травматизму невиробничого характеру, а також гідрометеорологічної діяльності".
Ключове слово у Положенні - "реалізацію". Виходячи з вимог Закону України "Про центральні органи виконавчої влади" повинен бути орган, що забезпечує формування державної політики у вищезазначених сферах. Згідно Указів Президента України № 726/2012 від 24.12.2012 р. та № 20/2013 від 16.01.2013 р. таким органом є Міністерство оборони України. Але на даний момент зміни до Положення про Міністерство оборони України Президентом не внесені. Після внесення відповідних змін до Указу Президента № 406/2011 від 06.04.2011 р. Міністерство оборони України стане головним органом у системі центральних органів виконавчої влади у формуванні та реалізації державної політики у сферах цивільного захисту, захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій та запобігання їх виникненню.
Отредактировано Апарат Міністра (18-01-2013 23:37:22)