Щоб задовольнити зростаючий інтерес до останніх подій, доповім наступне: ще у день звільнення Президентом Міністра В.І. Балоги з посади, я згідно встановленого порядку подав рапорт за командою про закінчення виконання обов'язків у Міністерстві надзвичайних ситуацій. Але отримав наказ виконувати свої обов'язки до призначення нового керівника Міністерства. Після виходу Указу Президента про реорганізацію та призначення М.В. Болотських моє керівництво, керівництво Міністерства оборони та новопризначений Голова ДСНС без зауважень погодили мою кандидатуру. Я отримав наказ. І я його виконую. За моїм підписом за останні 2 місяці було подано 22 інформації Службі безпеки, Генеральній прокуратурі, 18 інформацій та вимог Голові ДСНС щодо можливих загроз функціонуванню ДСНС, прогнозування наслідків тих чи інших дій, протиправної суті таких дій, у тому числі призначень окремих осіб на відповідні посади у ДСНС. Варто сказати, що 90% цієї роботи на даний час дали свої результати. Вимоги спеціально уповноваженого правоохороного органу задоволено, приписи прокуратури виконані. Причини та умови правопорушень та можливих загроз усунені. Але ті 10% - саме і є те, що мене найбільше непокоїть та не дає нормально працювати. Зокрема і призначення гр. Недобіткова. Відразу зауважу - я його кандидатуру не погоджував. Це було би нелогічно після того, як я разом із колишнім Міністром домігся його звільнення зі служби та передачі матеріалів щодо нього у Генеральну прокуратуру. Погодив його вищий керівник та відділ при Міністерстві оборони. Свою справу зробив суд, його образ "ображеного Балогою", та як не прикро це визнавати - деяка некомпетентність моїх керівників та колег. Тож моя позиція у деяких питаннях була визнана як упереджена (дались взнаки роки роботи з Віктором Івановичем). І всі ті моменти або будуть вирішені, або буду наполягати на звільненні мене та моїх підлеглих офіцерів від виконаня обов'язків у ДСНС, не дивлячись на чіткий наказ виконувати їх саме там. Сподіваюсь я досить доступно змалював ситуацію, що склалася.