Шановні колеги, дійсно вихідні..... Ви просто засипали мене запитаннями. Відчергувавши в групі по Міністерству, вибрався на дачу. Але дочка поїхала моєю машиною у Київ, і там залишився мій модем. А без інтернету дійсно, як без рук. Довелося позичати у сусіда.....)
Щодо того, чому я себе не відкриваю. А навіщо??? Я не збираюсь бити себе у груди, доказуючи свою правду. То не має сенсу. Я займаюся досить специфічною роботою в Апараті, і раніше проходив службу у структурах, що не відрізняються особливою гласністю. Прошу Вас зрозуміти мене правильно.
Щодо озброєння 25.000 чол., як дехто вважає. Нічого подібного в МНС не може бути. Стрілецька зброя в МНС є, у зв`язку із тим, що МНС приймає участь у територіальній обороні згідно Закону України "Про правові засади ЦЗ" і є силовою структурою (чи тільки буде ставати), але вона закріплена на н випадок введення ообливого стану за визначеним колом особового складу. Видається табельна стрілецька зброя у повсякденній діяльності тільки особовому складу, що залучається до несення служби з охорони і оборони особливо важливих об`єктів (складів МТЗ, парків техніки, стоянок літаків, адмінбудівель, режимно-секретних підрозділів тощо). А вогнева, військово-тактична підготовка майбутніх офіцерів МНС буде ОБОВ`ЯЗКОВОЮ, як і за часів МВС. З поверненням у ВНЗ МНС кімнат для зберігання зброї і самої зброї власне. От врешті і все. Ніхто нікому не видає зброю, сплюньте три рази через ліве плече.
Щодо того, чи потрібні пожежній охороні військовий порядок і дисципліна, то скажу прямо: із зникненням порядку і дисципліни у структурах, що носять погони, одразу виникає хаос і "беспредел". І не треба казати, що пожежна охорона така особлива, і тут свої закони. Закон всюди один-це Статут. Чи на крайній випадок, ТИМЧАСОВИЙ ПОРЯДОК.
І іншого не дано. Із розповідей ветеранів пожежної охорони, до речі, Києва, можна зробити висновок, що вживання на добовому чергуванні спиртних напоїв караулом за обідом і вечерею було нормою життя. В тому числі і водіями. Так що все це саме те нехтування військовим порядком.
Щодо реформування МНС в цілому. Не можене тішити, що іде голос "знизу", з самих наближених до несення бойової служби підрозділів. І цей голос чують. Хосу сказати так, щоб не складалося враження "промивання мізків". Позиція і бажання Міністра наразі-взагалі побудувати нову структуру, взамін тієї недолугої, нездатної ефективно функціонувати в сучасних умовах, яку будували, а точніше просто нічого не робили попередні команди. Я не буду оригіналом, якщо почну говорити проте, що МНС серед силовиків сама занедбана і забута. Змінювати все, від "А" до "Я". Не упускаючи жодної дрібниці. Кладучи кожний окремий пазл системи на своє місце. Щоб система жила а не животіла, і не залежала від "інспекції" чи нав`язування газет та журналів, а отримувала необхідне із Державного бюджету. Але це робиться поступово, "зменшуючи дози" з кожним днем.