Это никакой не пиар, а констатация фактов. А как по-вашему, прокормить семью, когда больше половины зарплаты уходит на комуналку? Где-то подработать - коррупция (хотя и работы сейчас нигде нет). К нашей службе постоянно такое отношение, как-будто мы аппендицит, поэтому давно пора что-то менять в службе: финансирование, руководство, штат, снабжение - а не название, как это делается много лет. Ссылаться на войну легко, что в стране коллапс, потому что в своем бездействии и не умении стабилизировать ситуацию в стране, проще обвинить кого-то (как в детском саду), чем признать свою ошибку и что-то исправлять. Сразу же затаивается мысль - а кому именно выгодна эта самая война, кто на ней зарабатывает и отвлекает внимание от насущных проблем?
Полностью согласен, занятия должны быть, потому что после прохождения определенного времени, если с этим не сталкиваешься, сам забываешь, что знал и умел, поэтому теория всегда должна закрепляться на практике, да и повторить лишний раз никому не помешает.
занятия должны быть. многи даже не мугот выполнить самоспасение. по фактам - да. у многих даже вся зп уходит на комуналку.
Со мной парни с Чернигова учились в Черкассах которые ездили в Чернобыль. Вот и спросил.
насчет этого не знаю. у нас кто-то говорил что один аз ПА выезжает на чернобыль в случае чего. но я сомневаюсь ) а чернобыль по-сути только как объект интереса туристов. можно в он-лане круглосуточно наблюдать работы по сооружению саркофага.
Finу
Цю проблему, що стосується значної частини молодшого начальницького та рядового особового складу, піднімали на форумі ще 2011 як тільки з'явився "великий патріот" та захисник керівництва МНС -АМ . Про результатти всі знають
Коротко історію. 2011 року зіштовхнувся з прогалинами в нашому законодавстві. Мій знайомий спочатку працював в професійній пожежній частині, яку в 2008 році воєнізували, залишивши, через брак коштів, декілька вільнонайманих посад пожежних. Мій колега залишився в цій частині ПДПЧ№... на вільнонайманій посаді пожежного. На початку 2011 року колега перевівся на атестовану посаду та атестувався. Під час підрахунку вислуги років й почалися дива. Новоспеченому сержанту у вислугу років зарахували службу в ЗС України та роботу в ППЧ, а 3 роки роботи в ПДПЧ на вільнонайманій посаді пожежного не врахували , керуючись ч.і) ст.17 ЗУ " Про пенсійне забезпечення військовослужбовців та осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ" .....до вислуги років для призначення пенсії зараховуються:
і) час перебування на .... у підрозділах професійної (невоєнізованої) пожежної охорони, які в подальшому були переведені в категорію посад, що заміщуються рядовим і начальницьким складом за переліком посад і на умовах, затверджених ....Міністерством України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.
Потрібно піднімати питання про внесення відповідних змін до законодавства.
очуільки ми носимо аогони - тут вс має бути і так все досидь ясно. але в якій державі ми живемо )
щодо змін. вони мають бути. Валериій Павлович мені писав про фінансування. наводив реальні приклади. але... це все не значить, що нас обділяють. факт у тому, що коррупія та бюракратія були і будуть завжди. дехто посилається на досвід європи та сша. але в них це є так само, як і у нас. але у нас менталітет: якщо можу взяти - візьму все, що можна взяти. це основна причина недофінансування, зо спричинює не налалежне проведення занять, неналежну оплату праці, пільги і тд. тоу ключове питання - не зарплатня, а реформи.
МНС ще не ліквідовано остаточно. Квашук рулить ...
не нашего ума дело? )