У Володимирській області співробітникам МНС запропонували замість зарплати взяти безвідсотковий кредит в одному з російських банків. За інформацією LifeNews, «зарплату в борг» мають отримати навіть заслужені працівники, які вже мають погони та звання. Така ситуація виникла щонайменше в трьох суб'єктах РФ — у Володимирській, Калузькій і Кіровській областях. Відомства в цих регіонах розводять руками, посилаючись на те, що гроші просто не надійшли з Москви. Новина про те, що грошей не буде до 15 січня, багатьох рятувальників заскочила зненацька. Співробітникам МНС тепер доведеться відмовитися не тільки від подарунків для рідних, а й призупинити виплати свої кредитів та іпотек — гасити їх просто нічим. Крім того, видані в кредит «зарплати» їм доведеться повернути банку до кінця січня. — Запропонували ВТБ, умов не знаю, але кажуть, що безвідсотковий. Колеги незадоволені, керівництво теж. У всіх свої плани на новорічні свята, зарплата є зарплата. До 15 січня обіцяють виплатити гроші. Зараз мені довелося залізти в борги. Я і без цього весь у кредитах, не хочу більше влазити в них, — розповів LifeNews співробітник МНС по Володимирській області Андрій. Аналогічна ситуація склалася і в Калузькій області. — На заняття з профпідготовки запросили співробітника банку, і вона розповідала про умови кредитування. А до цього керівництво повідомило, що офіцери отримають заробітну плату не раніше 15 січня, тому запропонували взяти безвідсотковий кредит на 50 днів, — повідомило джерело в МНС по Калузькій області. Джерело в бухгалтерії відомства підтвердило проблему з виплатою зарплати співробітникам. — У міністерства немає грошей. Але щоб люди не залишилися з порожніми гаманцями на свята, їм запропонували оформити безвідсоткові кредитні карти. У січні гроші мають прийти, щоправда, наразі не відомо, в якому обсязі, — пояснило джерело LifeNews у МНС. — Видача кредиту замість заробітної плати суперечить трудовому законодавству. Працівники можуть звернутися із заявою до інспекції з праці, суду та прокуратури, — зазначил головний державний інспектор праці у Володимирській області Світлана Григор'єва.
Джерело: fakty.ictv.ua
http://fakty.ictv.ua/ua/index/read-news/id/1570217